21.1.2008

Pirkkalan "rehelliset" demarit

Pirkkalan valtuuston vuoden ensimmäinen kokous pidettiin tänään. Päivän suurina aiheina olivat Pirkanmaan liiton Pertti Fagerlundin esitys Pirkkalaan kaavaillusta logistiikkakeskuksesta sekä Pirkkalan vuokratalot Oy:n myynti. Fagerlundin esitys vahvisti vain sitä, mitä kovasti Pirkkalassa pelätäänkin, eli Toivion ja Sääksjärven välistä metsää olisi tarkoitus asfaltoida neliökilometrikaupalla. (Ei, tämä ei ole liioittelua, vaan näin suunnitelmat sanovat.) Kaikki valtuustoryhmät esittivät kyllä huolensa hankkeesta, mutta puheenvuorojen määrää rajoitettiin, joten kaikkea ei ehtinyt kysyä. Vihreinä olimme erityisen huolissamme kuntalaisten ulkoilumahdollisuuksien heikentymisestä ja alueen luontoarvojen kohtalosta.

Päivän varsinainen suuri asia oli kuitenkin Pirkkalan vuokratalojen myynti, josta päivän Aamulehdessäkin näytti olleen ansiokas kirjoitus. Kiivaan ja värikkään keskustelun jälkeen vuokratalot kuitenkin myytiin äänin 21-14. Sen verran järkeä päätökseen kuitenkin saatiin, että tontteja ei myyty VVO:lle ja Hämeen vuokrakodeille ehdotettuun käsittämättömään alihintaan.

Vuokratalot sen sijaan menivät kaupaksi Kokoomuksen ja SDP:n äänin. Kokoomukselta tämä ei ole mitenkään ihmeellistä tai odottamatonta, mutta SDP voisi kyllä päätöksellään osallistua takinkäännön MM-kisoihin. Nettisivut ovatkin tässä asiassa varsin lahjomattomat.

SDP:n kotisivut nyt
SDP:n kotisivut aikaisemmin (Googlen välimuistista, kiinnittäkää huomiota 1. kappaleen loppuun)

Kiinnittäkää huomionne ensimmäisen kappaleen loppuun. Voiko asiaa tuon selkeämmin sanoa? Ainakin yhden demarivaltuutetun mukaan vuokra-asuntojen pitäminen oli heillä myös teemana edellisissä kuntavaaleissa. Ainakin oma luottamukseni kärsi kyllä tässä kovan kolauksen. Kahdelle SDP:n valtuutetulle, Kai-Pekka Mattilalle ja Timo Tuomiselle, on kuitenkin annettava rehellinen tunnustus oman mielipiteen pitämisestä ja vaalilupausten takana seisomisesta. Omasta ryhmästäni suuren kunnioituksen ansaitsee Harri Aalto, joka teki valtavan taustatyön vastustavaa esitystä varten.

Valitettavasti se ei tällä kertaa riittänyt, mutta toivottavasti pahimmat pelkomme eivät toteudu. Vuokra-asuntojen määrä ei saisi vähentyä Pirkkalassa, kun niistä on jo nyt pulaa, mutta toinen ostaja Hämeen Vuokrakodit ilmaisi avoimesti kokouksessa, että osa asunnoista myydään. Valtuuston päätä tämä ei silti kääntänyt. Vuokrat tulevat joka tapauksessa kohoamaan nopeasti, sopimuksen mukaan kolmessa vuodessa markkinatasolle.

Ei kommentteja: