21.12.2006

Opintorahan korotuksesta

Joidenkin kansanedustajien mielestä opiskelijat ovat ilmeisesti varsin helposti huijattavissa oleva ryhmä. Mielestäni on törkeää petosta, jos itse tekee aloitteen opintorahan korottamisesta, ja sitten äänestää sitä vastaan. Tällaiseen uskomattomaan menettelyyn kuitenkin sortui peräti 7 hallituspuolueiden kansanedustajaa (Antti Kaikkonen ja Pertti Salovaara, kesk, Säde Tahvanainen,
Satu Taiveaho, Miapetra Kumpula-Natri ja Susanna Rahkonen, sdp sekä Mikaela Nylander, rkp).

Tässä heidän aloitteensa 22.9.

Opintorahan korottamisesta käytiin useita äänestyksiä, joissa muun muassa Vihreiden opintorahan nostamista koko vuodeksi ehdottanut aloite oli jo tippunut matkasta. Viimeisellä opintorahaa koskevalla äänestyskierroksella vastakkain olivat Irja Tulosen, kok, ehdotus sekä hallituksen alkuperäinen esitys, jossa tukea ei koroteta lainkaan. Kokoomuksen ehdotus sisälsi opintorahan korottamisen 15 prosentilla 1.11. 2007 alkaen eli se oli täsmälleen sama kuin Kaikkosen ja muiden aikaisempi aloite. Siitä huolimatta kaikki nämä 7 kansanedustajaa äänestivätkin järjestelmällisesti muutosta vastaan.

Asian voit tarkistaa äänestystuloksesta numero 83 19.12.

Minusta tästä ei voi tehdä kuin yhden johtopäätöksen. Aloitteen tehneet kansanedustajat halusivat vain kerätä pisteitä mediassa, mutta eivät oikeasti ajaneet opiskelijoiden asiaa. Olisi rehellisempää olla vain hiljaa ja puolustautua vetoamalla vaikka hallituksen yhteiseen kantaan kuin esittää aloitteita, joiden takana ei itsekään seiso. Hallitus voi sentään väittää toimintaansa johdonmukaiseksi, mutta nämä kansanedustajat eivät pystyneet siihenkään. Hävetkää!

Minä teen vaalilupauksen. En tee yhtään sellaista aloitetta, jota en itse kannata. Muutkin kansanedustajaehdokkaat voisivat minusta tehdä saman lupauksen.

Ei kommentteja: