5.12.2007

Valtuustossa tehtyä

Tässä tähän asti kotisivuillani ollut raportti siitä, mitä tein Pirkkalan kunnanvaltuuston kokouksessa 12.11.

Kokoushan venyi peräti kahdeksantuntiseksi, ja pidin itsekin useita puheenvuoroja. Aiheinani olivat:

Kannatin valtuutettu Raili Naskalin ehdotusta 2 000 euron lisäämisestä omatoimirahaan, koska asiasta oli puhuttu maaseutulautakunnassa. Hävisimme äänestyksen selvästi.

Me vihreät saimme läpi yhden lisämäärärahan, ulkoilureitteihin 10 000 euroa. Kun aikaisemmin oli jo sovittu kevytväylän rakentamisesta välille Kirkonkylän koulu - Vanha kirkko, tätä voidaan pitää hyvänä suorituksena.

Ihmettelin, miksi Pereellä pitää lähteä rakentamaan järven päälle, mutta kaikesta huolimatta taivuin suosittelemaan kaavan hyväksymistä, koska rakentaja on luvannut puhdistaa entisen sahan alueen saastuneet maa-alueet. Ilmaisin kuitenkin huoleni siitä, että Pereentien kevytväylä on rakennettava nopeasti lisääntyvän liikenteen vuoksi. Maa-alueiden kunnostusta on myös valvottava huolellisesti.

Vastustin Pirkkalan ja Tampereen terveydenhuoltoyhteistyön aloittamisesta nopeasti, ja totesin, että on ilo huomata, että monet muutkin ovat heränneet asiaan, sillä ihmettelin vaihtoehdottomuutta jo edellisellä käsittelykerralla. En usko, että sopimus parantaisi Pirkkalan terveydenhuoltopalveluita.

Pirkkalan uusista ympäristönsuojelumääräyksistä huomautin, että valosaasteeseen on syytä puuttua nykyistä herkemmin.

Ei kommentteja: